20 Aralık 2014 Cumartesi

Google News Nedir?

Google News Nedir?

Google News, (Türkçesi: Google Haberler) Eylül 2002 yılında Google Inc. tarafından hizmete sunulan milyonlarca farklı haber kaynağından sürekli güncellenen haberler içinde kullanıcıların aradıklarını bulmalarını sağlayan haber servistir.

Haberleri konularına göre sınıflandırmakta ve en son gelişmelerin haber aranmasını mümkün kılmakta olan bu servis 2002'de Google tarafından kurulmuştur.

Google 'ın haber yakalayıcısı (tarayıcı), normal arama tarayıcıları gibi çalışmaktadır. Günde birkaç defa haber sitelerin de gezmekte ve bulduğu bilgileri belleğine almaktadır.

Google News 2010 yılından sonra Türk kullanıcıların da hizmetine sunulmuş ve özellikle haber sitesi sahipleri tarafından çok beğenilmiştir.

Neredeyse tüm haber sitesi sahipleri, trafiklerini artırmak, kitlelere sesini duyurabilmek ve online basın platformu oluşturmak adına Google haberler'e sitesini eklemek istemektedir.

Google News servisi Ajans'lar yoluyla hazırlanan içeriklerin telif haklarını korumaktadır, ilgili yasaları kendi adreslerin de ve servise başvuru yolunda belirtmişlerdir.

Kısacası google news daha fazla kitlelere sesinizi duyurabilmek, reklam verenlerin sizi tercih etmesini sağlamak ve günlük Adsense kazançlarınızı doğrudan olarak artırmak için bulunulmaz nimettir.

Google News Kayıt işlemleri hakkında bilgi alabileceğiniz platformumuz googlenewskayit.org Müşteri temsilcisinden konu hakkında canlı destekte alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder